Viime hetken perunalaatikko

Pernaloora, tuo Hämeen imelä lahja Suomen joulupöytiin. Odotellessani perunoitten kehumista kerronpa tässä miten tällainen rennohko kokki sen valmistaa.  Varmaan on muitakin tapoja ja tarkempia ohjeita, mutta tällä olen onnistunut.
Kuva tulee vasta aattona, jolloin paistan sen. Mikäli muistan sen ottaa.

Toimi näin:
Ota haluamasi määrä muussiperunoita. (Mä panen usein muutaman rosamundankin sekaan, jos muistan ostaa, koska ne on ihanan isoja ja helppoja kuoria kuumana.)
Keitä ne SUOLATTOMASSA vedessä kunnolla kypsiksi. (Saa olla ylikin, pääasia et ovat pehmeitä)
Kuori heti kuumana ja muussaa nuijalla.
Sekoita sekaan about reilu rkl vehnäjauhoja per kilo.
Imellytä yön yli. Mä panen aatiapyyhkeen kattilan päälle, sen päälle kannen ja annan olla.
Maista aamulla, onko imeltynyt makeahkoksi.
Koska se on, lisää rasvaista punaista maitoa ja ohenna kunnes seos on löysää puuroa LISÄÄ riittävästi SUOLAA pane vuokiin. Vuokiin pitää jaadä yli puolet tyhjää.
Laita päälle reilusti voinokareita.
Pane uuniin. 150 astetta kolmisen tuntia.

Vielä ehtii!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s