Viinaksia verkosta

Alko avasi verkkokaupan. Kontulan Alko on pieni, valikoima rajallinen ja minä olen hinta-laatutietoinen ja kranttu prinsessa ja kyllästynyt jo kaikkiin kelvollisiin punkkuihin, joita sieltä saa.
Lokakuisten Ruoka-, viini- jii än ee (”hyvä elämä” on niin korni ilmaus, että katson parhaaksi sijoittaa sen sulkuihin) messujen viinimaistiaisten innoittamana kävin Arkadian lippulaiva-Alkossa Kampissa siinä uskossa, että sieltä saa kaikkia Alkon valikoiman tuotteita. Kävi ilmi, että se oli harhaluulo. Arkadian valikoima on Alkon laajin, mutta siinä se. Olen kuvitellut, että sieltä saa tilausvalikoimankin tuotteet, mutta oikeasti Arkadia keskittyy muodikkaasti ”elämyksellisyyteen”. Tilausvalikoima toki jo sanana viittaa siihen, että sen tuotteet on tilattava ja on siten ihan ymmärrettävä. En tiedä, mistä olin keksinyt oman teoriani, mutta jouduin siis sen hylkäämään, voi voi.

Sillä kertaa etsin argentiinalaista Luigi Boscan cabernet francia, johon hurmaannuin messuilla, enkä löytänyt.
Kysyin, mistä sitä saa. Forumin Alkosta kuulemma, ei muualta. En ehtinyt sillä kertaa enää Forumiin, joten innostuin kun huomasin, että Alko on avannut verkkokaupan. Sinne siis ja sieltä tilaamaan tuotteita lähialkoon.

Tilasin riojajalaista Monólogoa (vajaa 12 €, maksoi muuten Madridin Corte Inglésissä kolmisen euroa, viimeksi kun ostin) ja toista Luigi Boscaa, cabernet’a, josta myös innostuin messuilla. Malbeccikin on hyvää, muuten. Hinnat on 15-20 hujakoilla, eli ei ihan pöytäviinihintoja kontulalaiselle työttömälle yksinhuoltajalle, mutta spessutilanteisiin, kuten jouluun juuri ja juuri siedettävä. (Halvempaa kuitenkin kun ulkomailta haku.)
Oletin voivani tilata myös Luigin cabernet francia, mutta se ei onnistunut, jouluksi ainakaan. Alko ei pystynyt sen kohdalla takaamaan, saako sitä, ja jos, niin milloin. Siis vaikka sitä on myymälässä Helsingissä.
Omituista, ettei niitä pulloja pystytä siirtelemään myymälöiden välillä, mutta pystytään kuitenkin tilaamaan maahantuojalta (sivumennen sanoen mukava ja fiksu nainen, jolla on hyvä maku)  ja sitten toimittamaan minne vain eteenpäin.

Tilasin sitten vain ne pullot jotka luvattiin neljän päivän sisällä. Tilaus on maksettava etukäteen, jonka takia ei huvita ottaa riskiä siitä, saako tilauksensa lopulta.
Huomasin somessa pyöriessä, että kaikki eivät ole saaneet. Tämä on varmaankin alkukankeutta ja ratkennee jahka toiminta vakiintuu. Huomasin myös, että cabernet sauvignon Luigi Boscan valinta vuoden punaviiniksi julkistettiin tilaustani seuraavana päivänä. Kävipä pulla! Tuskin olisin päivää myöhemmin saanut sitä noin helposti.
Selvisi sekin, että cabernet franc oli valittu vuoden 2015 punaviiniksi. En ollut sellaistakaan huomannut. Aika mielikuvituksetonta muuten, sama tuottaja voittaa kahtena vuonna peräkkäin! Välttämättä tällaiset vuoden viinit eivät osu yksiin kaikkien makujen kanssa, ja hyvä niin, mutta nykyinen makuni on näköjään pahasti valtavirtaa! Pirulauta! Olen massaa!

Enemmän ihmetyttää se, ettei pulloja voi liikuttaa myymälästä toiseen, jos kuitenkin tällainen palvelu tarjotaan. Kirjastothan onnistuvat vastaavassa kiitettävän hyvin.
Ennenkin on voinut tilata mihin tahansa Alkoon tuotteita, mutta en ole käyttänyt sitä mahdollisuutta persoonakohtaisesti. Entinen alakerran akkani hoiti muinoin (autonaisena ja ravintola-alan ihmisenä) yhteistilauksemme.

Tilaukseni tuli kahdessa päivässä, sain ajoissa tekstiviestin sen saapumisesta ja nouto kävi suht vaivattomasti, tosin henkkarit ja kuitti (mailistä) vaaditaan, eikä kukaan muu kuin tilaaja voi tilausta hakea, mikä lienee Suomen alkoholilain ominaisuus, jolle ei siten voi mitään. [EDIT 30.12.16: Alkon hereillä olevan (toisin kun esim. VR.llä)  some-/asiakaspalvelun mukaan tilauksen voi noutaa muukin henkilö kuin tilaaja, kunhan noutajalla on esittää verkkokaupan tilausvahvistus ja henkilöllisyystodistus. Lahjaksi tilaaminenkin siis onnistuu.]

20161218_141305

Pakettikin oli varta vasten neljälle pullolle suunniteltu ja mielestäni tosi staili. Sama design on esiintynyt aikaisemmin muuallakin, esim. Alkon kangaskasseissa.
Myyjä kertoi paketin palkitun jollain pakkausmessuilla. En ihmettele. (Vaikka ei sitä kyllä kadessään kanna: kahva puuttuu.) Yhden pullon paketti on kuulemma myös hieno. Täytyypä siis keksiä joku pullo jonka välttämättä tarvitsen, jotta saan sellaisenkin nähdä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s