Kelluntaa

Kokeilin rentoutuskelluntaa.
Ei sikäli, että minulla olisi koskaan ollut suurempia vaikeuksia rentoutua.
Joskus on ollut sellaisia duuneja tai kausia duunissa, että on tehnyt pitempään useamman ihmisen työt ja ollut jatkuvasti ihan hiki hatussa, mutta olen silloinkin elbannut omantunnontuskitta kotona aina kun mahdollista päästäkseni normalisoitumaan. Sohvalla rentoutuu ihan hyvin.

Nyt oli kuitenkin niin paljon kolotuksia, polvi tähystysleikattu hiljattain, olkapää vähän mäsänä remonttiriehumisesta ja selkä temppuillut,  että kokeilin, olisiko ”syvärentoutuksella” eli suolavedessä kellumisella lähestulkoon aisti-deprivatorisessa tilassa jonkinlaista vaikutusta. Kaikkea sitä!

Kävin kellumassa Kellumo-nimisen paikan kelluntatankissa.
Selviytymiseni jännitti etukäteen, koska olen ehdottoman klaustrofoobikko, mutta se huoli oli turha. Tankissa on hyvin tilaa olla ja hengittää ja kannen saa itse auki ja kiinni, jos tarvetta ilmenee. Ei ilmennyt.
Homma menee niin, että ensin käydään suihkussa ja pannaan korvatulpat ja sitten veteen killumaan tunniksi ja vedetään kansi kiinni.
Alussa ja lopussa tulee rentoutusmusaa, jonka saa valita kolmesta vaihtoehdoista. Otin avaruuden. Avaruudesta vasta tulikin mieleeni, että tosi hyvä rentoutusmusa olisi tämä, mutta vaikea tietää, kenelle kuuluvat immateriaali-oikeudet.
Musiikki ei olisi edes ollut mitenkään välttämätöntä, koska kuten edellä todettu, rentoutuminen sujuu meikäiseltä aika leikiten. Valot saa säätää itse, ja sammutin ne pois aika heti.

20161005_121115

Sitten tunniksi kellumaan. Sain hyvin niskan rennoksi ja onnistuin olematta loiskimatta kauhean paljon suolavettä silmiin. Vähän meni loppuvaiheessa, mutten viitsinyt nousta pyyhkimään. Pidin silmiä kuitenkin kiinni koko ajan.
En ole jooga- enkä kehonhuolto- tai muuta Pilates-tyyppiä. Olen kokeillut kaikkia joogalajeja ja niiden lähisukulaisia ainakin kerran, monia useammankin, ja todennut, että se ei tule koskaan olemaan minun lajini missään muodossa. Pitkästyn kuoliaaksi. Pitkästyn myös kampaajalla, kasvohoidossa ja kaikessa hemmottelussa, mitä perinteisesti naisväelle suositellaan. Epäilin siis vähän, että kohdallani saattaa käydä aika vähän pitkäksi. Kyllä se vähän kävikin.
Alkuvaihe meni uutuuden ja erikoisuuden tunnustelemiseen.
On totta, että jäsenet vähän lakkaavat olemasta ja niitä ei tunne, jollei niitä välillä vähän heilauta osumaan tankin seiniin, minkä pari kertaa tein, myönnän. Unohdin kysyä, kuinka pitkä ihminen tankkiin mahtuu, mutta en usko että joku kaksimetrinen mies kovin hyvin. Voin olla väärässäkin.
Kuulin kiusallisen hyvin suolistoni kurinan. Ihan sellaista normikurinaa, en ollut nälkäinen.
Ei tullut mitään suurempia fyysisiä tai psyykkisiä tuntemuksia siinä kelluskellessa.
Loppupuolella aloin jo pohdiskella omiani ja päädyin taivuttelemaan espanjan tärkeimmät epäsäännölliset verbit päässäni kaikissa aikamuodoissa, tapaluokissa ja persoonissa.
Tunti kului kuitenkin kohtuunopeasti, ja vain viimeisen noin kymmenen minuutin ajan aloin olla sitä mieltä, että eiköhän tämä ole nähty.
Lopetusmusiikki kertoo session alkavan olla lopussa, jonka jälkeen taas suihkuun ja vaatteet päälle ja teetarjoilu ehtoisan isännän toimesta.
Tunnustelin oliko kolotuksille tapahtunut jotain. No ei. Olinko rento? Joo-o. Tuliko nälkä? Kyllä. Kahden tunnin päästä kotona söin hirveät määrät. Kävin keskellä päivää ja olo oli aika normaali muuten, paitsi että kävin ihan koko ajan pissalla! Eli jotain aineenvaihduntaa kiihdyttävää siinä oli. Join toki aika paljon, mutta en NIIN paljon. illalla väsähdin enkä jaksanut tehdä mitään ja menin kymmeneltä sänkyyn ja uni tuli hyvin.

Minun juttuni tää Kellunta ei varsinaisesti tainnut olla, mutta saattaisi olla niiden ihmisten, jotka pitävät joogasta ja nauttivat hemmotteluhoidoista, tai oikeasti eivät osaa rentoutua. Kai niitäkin on?

Jos hotsittaa testata, niin Kellumo on Helsingin Kampissa viehkossa kivijalkatilassa ja sitä pitää vanha luokkakaverini, esikoiskirjailija ja monitoimimies Teppo Räisänen. Kellumon sijainti on hyvä, sinne on kätevä matka melkein mistä vaan.

085

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s