Joulun paras juoma

Pahoittelen taukoa päivityksissä. Ollu vähän kaikkee.
Osoitukseksi joulumielestäni ja ehtymättömästä hyvästä tahdostani paljastan salatun joulujuomani.
Perinteinen glögi on ihan ookoo, ei siinä mitään. Terästetty mehuversio etenkin on toimiva, punaviiniglögi vähän yliarvostettua: tanniini kuumana kyllästyttää jo toisen lasin kohdalla, kolmannella alkaa jo vaakataso houkuttaa.
Nautin itse punkkuni mieluummin suoraan pullosta lasin kautta. Lämpimänä juomana käytän seuravaa omena-calvados -totia. Jos haluaa pysyä hereillä joulun riennoissa ja omaa jonkinlaisen viinapään, kannattaa kokeilla. Se on kuumaksi juomaksi raikas ja piristävä ja tehdään suunnilleen näin:
Ostetaan Alkosta halvin mahdollinen calvados. Se ei ole kovin halpa, mainittakoon. (Ja seuraavalla kerralla ostetaan vähän kalliimpi, kun aletaan hifistelemään ja hipsteröimään ja mietitään, että tulisko vielä parempaa paremmilla viinaksilla. Tuleehan siitä.)
Ostetaan Lidlistä halvinta mahdollista omenamehua niin monta purkkia kuin jaksetaan kantaa. Kesken se loppuu kuitenkin, ellei ole tosi paljon calvadosta. Tässä on omenamehun laatu aivan samantekevää. En kehoita hifistelemään mehun kanssa, sakea lähi-luomu-biodynaaminen-trendipellemehu ei ole tarpeeksi makeaa, ja paljon rumempaa lasissa kuin perustavara. Muutkin siis käy kuin Lidlin, kunhan katsot, ettei ole mitään sokereita sun muita turhuuksia lisäilty.
Omenamehu kattilaan ja sekaan valmista glögimaustetta ja halutessa yksi (kaksi on ehdoton maksimi!) tähtianis ynnä muita käsiin osuvaa maustehommaa. Täydellinen kotirouva harsii sideharsosta pikkupussukan, jonka voi sitten kätevästi poistaa kun makua on tarpeeksi. Minä en jaksa, siivilöin juoman laseihin.
Kiehautetaan ja muhitetaan. Kaadetaan laseihin sitten kun tuntuu siltä että kelpaa eikä jaksa enää odottaa.
Lisätään sopivasti calvadosta. Maku ja viinapää vaihtelee eri yksilöittäin, mutta sanoisin että more is more: kaada kunnon loraus, muttei niin paljon, että juoma jäähtyy.
Voi toki lisätä mantelilastuja ja tukehtua niihin. Juoma on niin hyvää, että jokainen normaalijärjellä varustettu ottaa aimo huikan ja mantelilastut tuppaavat jossain kohdassa väärään kurkkuun. Kokonaisia voit kokeilla jos välttämättä haluat, ja rusinoitakin, tai mitä tahansa karpaloa – se niin tarkkaa ole.
Nautitaan esimerkiksi omenajoulutortun kanssa tai ilman.
Odotetaan viinakaupan aukeamista pyhien jälkeen, että saadaan lisää calvadosta.

Hyvää ja rentouttavaa joulua!

Kuva tulee, jos saan tehtyä tätä ja muistan ottaa kuvan. Ei ole sanottua.

Ehdin terdelle ennen yhdeksää! (Kynä ja kolikko kuvausrekvisiittaa.)
Ehdin terdelle ennen yhdeksää! (Kynä ja kolikko kuvausrekvisiittaa.)
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s