Itsepalvelukirppari Lanttilassa

Kokeiluni itsepalvelukirppiksellä on nyt suunnilleen puolessa välissä.
Otin viikoksi pöydän itsepalvelukirppis Lanttilasta, aloituspäivänä vapun jälkeinen sunnuntai, aikavälinä siis sunnuntaista lauantaihin.
Pöytien viikkovuokra Lanttilassa on 38 €. Myynnistä Lanttila ottaa provikkaa 5 %. Sillä sää yhdestä looshista ja rekistä puolet. Viikko on minimiaika, aloituspäivän saa valita itse, jos vain on vapaita paikkoja.

Lanttila 2 Lanttila 3

Moni näyttää aloittavan myyntirupeamansa viikonloppuna. Jos tuo lauantaina tavaraa sunnuntaiksi, on roudausaikaa tunti arkipäivää enemmän, mikä on tietysti mukavaa.Viikonloppuna tuodessani myytävää oli vilkasta ja paljon asiakkaita ja myyjiä. Lauantaina ja sunnuntaina jouduin jättämään auton kadun varteen tai kauemmaksi.
Hässäkkää vieroksuville ja kärsimättömille suosittelen aloittamista arkena, jos suinkin mahdollista. Arkipäivänä parkkihallissakin on paremmin tilaa.
Parkkihallin tavarahissi ei ole kuulemma koskaan toiminut, eli siitä ei ole apua tavaran kuljetukseen. Kantoavuksi voi lainata ostoskärryjä, mutta niitä on hankala vetää metallisia ralleja pitkin. Suosittelen mieluummin ottamaan kasseja ja pakkaamaan ne niin kevyesti, että ne saa muutamalla keikalla kannettua käsisään. Ikean kassit ja kiinalaiset ruutukassithan ovat ne perinteiset. (Ikeahan on ihan Lanttilan vieressä, jos kassit pääsevät loppumaan.) Myös pyörälliset matkalaukut ja -kassit toimivat hyvin.

Olin erittäin tyytyväinen Lanttilan palveluun. Henkilökunta on ystävällistä, huumorintajuista ja palvelualtista ja jaksoi vääntää rautalangasta, miten kannattaa menetellä.
Lauantai, jolloin minun pitäisi tyhjentää myyntipisteeni, osoittautui aikataulullisesti niin haastavaksi, että yritin varata seuraavan viikon jatkaakseni myymistä. Paikkani, samoin kuin kaikki muutkin myyntipaikat, olivat kuitenkin jo varattuja. En ollut tajunnut, miten suosittu paikka on ja että olisi pitänyt varata suoraan pari viikkoa.
Hienon palveluasenteen omaksuneen henkilökunnan avustuksella onnistuin kuitenkin saamaan muutaman lisäpäivän toisesta pöydästä, joka olisi ollut muuten tyhjillään muutaman päivän. Yksi maksettu lauantai tavallaan jää siinä käyttämättä. Pääasia oli kuitenkin, että sain lauantain logistiikan hoitumaan lapsenkuljetuksineen ja itseni ajoissa paikalle ovimieheksi kesän ensimmäisille rokkifestareille.
Lanttilassa on yleisövessat ja ne ovat hyvin siistit. (Tämähän on jostain ihmeen syystä Suomessa poikkeuksellista. Emme elä sivistysvaltiossa.)
Palvelun miinuspuolia on se, että puhelimitse Lanttilaan on usein vaikea päästä, eikä jonotusmahdollisuutta ole.

Pidän pop-up puotiani Lanttilassa kaiken kaikkiaan (valtavirrasta poiketen, normaalisti myydään siis viikko kerrallaan)
kymmenen päivää.
Myynnissä on miesten merkkivaatteita ja käsin tehty mokkatakki, hyviä naisten kenkiä ja huonompia lasten,  poikien vaatteita (122-150 cm), laukkuja, hameita ja mekkoja, kuminauhalennokkeja, pelejä, kristalliset skumppalasit ja kerman saven jälkkärilautasia.
Halvimmiksi hinnoitellut tavarat, eli ne joiden tiesinkin olevan löytö ostajalle, menevät. Hyväkuntoiset kirjat, kuten englanninkielinen 1000 20-luvun eroottista valokuvaa sisältävä kirja ja Richard Scarryt, lapsen fudisvermeet, kerran käytetyt kalliit nahkanilkkurit, joissa oli mulle ihan väärä lesti 8 €, mun makee tunika, johon kyllästyin 4 € yms. ovat menneet.
Iskemättömät  merkkituotteet – joiden hinnaksi määrittelin kirppishinnaksi kovat  20 € (Henry Lloydin takki ja Cottonfieldin vuorillinen villatakki) – eivät ole käyneet kaupaksi. Ihmettelen, etteivät poikien käyttämättömät mokkasiinit ja öljykangastakki ole kelvanneet kenellekään. Vai puuttuvatko asiakkaista snobit tyystin?
Toistaiseksi ei myynti ole siis päätä huimannut, kustannukset huomioiden plus-miinus-nolla-tuloksella mennään.  Pöytä on ollut nyt viidettä päivää ja olen käynyt järjestelemässä ja viemässä lisää myytävää ainakin joka toinen päivä. Tänään kävin aloittelemassa alennusmyyntiä viikonlopuksi.Tavoitteena on kuitenkin päästä tavarasta eroon.

Myynnin seuraaminen netissä on helppoa ja koukuttavaa. Sivustolla kerrotaan, että myynnit päivittyvät neljästi tunnissa, mutta kokemukseni on, että ilmoitus siitä, että ”myynnit päivittyvät, palaa hetken kuluttua asiaan” oli parhaimmillaan pari tuntia päällä, ennen kuin luovutin. Silloin kun systeemi toimii, kuitenkin yli puolet ajasta, se on helppo.

Myyntipisteeni ekalla viikolla. (Mikähän siinä on, että kun saan kameran käteeni, se lakkaa tarkentamasta?)
Myyntipisteeni ekalla viikolla. (Mikähän siinä on, että kun saan kameran käteeni, se lakkaa tarkentamasta?)

Epilogi 13.5.2014: Kannattiko?
Ei kannattanut.
Tilaa tavaroille on niin vähän, ettei euron, parin  keskihinnalla ole edes teoreettista mahdollisuutta tienata, joskin omilleen pääseminen on melko realistinen odotus.
Jos myy arvokkaampaa tavaraa, himoittuja astioita,antiikkia ja sen tyyppistä, voi jotain jäädä taskun pohjalle. Arvokkaamman kaman kanssa saa – ja varmasti kannattaakin – sählätä hälyttimien kanssa, itse en jaksaisi sitä.
Potentiaalisesti kiinnostavan kaman myymiseen suosittelen pikemminkin tori.fi:tä tai huuto.nettiä. Ensin mainittu on nykyisin vilkkaampi, huuto.net taitaa  jo korista henkitoreissaan. Torilla sen sijaan sekä myin että lahjoitin huonekaluja ja sen sellaista hyvällä menestyksellä viime syksynä. Kauppa käy siellä nopeasti, jos oikeasti haluaa tavaraata eroon, eikä tehdä bisnestä.

Lanttilassa jäin ehkä satkun voitolle vuokrien jälkeen. Tuntipalkoille ei siellä pääse.

Kirsikaksi kakun päälle joku tuntematon sankari tömäytti kadun varressa autoni auton keulaan. Voitoista kun vielä vähennän kaskobonarit, niin vahvasti miinukselle menee. Olipa nyt hetken aikaa tällainen harrastus.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s