Citymarketin parkkipaikan Bewe-kirppis

Kokeiltiin viime sunnuntaina viikkoa ennen vappua Itäkeskuksen Citymarketin parkkipaikan kirppistä, jonka järjestää urheiluseura Bewe. En ole käynyt siellä edes asiakkaana aikaisemmin, mutta alakerran akalta sain kuulla, että lasten tavara oli käynyt heillä ainakin hyvin kaupaksi joku vuosi sitten.

Kirppikselle saa ajaa kahdeksaksi ja niin teimmekin. Kivempi oli käännellä autoa ennen kuin parkkis on täynnä myyjiä. Tultaessa maksetaan hinta, 30 €, joka on minusta aika kova. Näytti siltä ettei kortilla maksu onnistu, joten en edes kysynyt.
Auton saa yhteen ruutuun ja hintaan kuuluvan pöydän saa toiseen. Parkkiksella oli opastus ruutuun.
Meille sattui varsinainen asiakaspalvelija Luojan armosta. Opastajasta tuli elävästi mieleen Hietsun kirppari 80-luvulla. Entisaikaan Hietsussa piti nimittäin pöytä aamusella jonottaa, ja sen sai jos arpaonni suosi. Toimintaa valvoi natsiksikin kutsuttu epäystävällinen ja tympeä vääpeli, joka otti kaiken irti korkeasta valta-asemastaan.
Tämä suomea venäläisittäin murtanut mieshenkilö muistutti vuosikymmenien takaista Hietsun hahmoa: hän ei mitenkään pyrkinyt ymmärtämään esimerkiksi kysymystä, miten päin auto on järkevää pysäköidä, vaikka sanoin, etten ole käynyt ennen paikalla enkä tiedä miten päin myyntirivit ovat.
Saattoi tietenkin olla, ettei hänellä suomen kielen taito riittänyt, epäilen kuitenkin syyn olleen asenteessa ja kykenemättömyydessä yllättävään dialogiin, kuten kysymyksiin vastaamiseen. Kysymyksiin vastaaminen ei liene aivan kohtuuton vaatimus kolmella kympillä kuitenkaan, joten suosittelisin urheiluseuralle treenejä tässäkin asiassa.
Tällainen ei minua hetkauta, mutta ei myöskään kannusta menemään uudelleen.
Saatiin kuitenkin ihan kelpo paikka, vaikkei niillä juuri eroa ole, ja autokin oikeinpäin
Jotkut myivät takakontista. Me käytimme pöytää ja omaa rekkiä (Clas Ohlsson n. 26,50 €. Oli pakko ostaa uusi, kun Punaisen ristin Kontin työntekijä väänsi vanhan, yli 30 vuotta palvelleen, käyttökelvottomaksi yrittäessään nostaa kaatamaansa rekkiä pystyyn. Mutta se on toinen juttu.). Vuokrarekit maksoivat viisi euroa ja näkyivät olevan puhki ruostuneita ja huonoja.

Kirppis on ihan kunnollinen ja oikea kirppis, ei mikään säälittävä paikallisen leikkipuiston kirppari, jossa on pari pöytää, joissa myynnissä rikkinäinen lelupaloauto ja vaaleankeltaiset vauvan potkuhousut äitiyspaketista.
Minulla on kolmenkymmenen vuoden kokemus myynnistä ja ostamisesta Hietsun kirpparista, jossa edelleenkin mielelläni käyn, eikä tämä hävinnyt sille tarjonnassa paljoakaan. Oli taloustavaraa, vaatetta, tekstiiliä, elektroniikkaa ja ammattimaisia romu/antiikkimyyjiä ja sen sellaista.

cm 2
Trendikkäitä naisten kuteista ei kyllä näkynyt myynnissä, paitsi minulla ihan muutama. Leluja ei yhtä paljon kuin Hietsussa, ja tunnelma ja parkkipaikkamiljöö on ymmärrettävästi ankeampi kuin Hietsun viehättävän hallirakennuksen juuressa meren rannalla. Täältäkin löytyi kahvila; pieni valikoima, mutta hyvää. Kahvilan hinnat ovat yhtä kalliit kuin Hietsussa.

Linkki kirppiksen sivuille on http://www.bewekirppis.fi/tietoa/

Tiliä ei tehty. Meillä oli myynnissä lasten vaatteita, talouskapinetta, leluja, kenkiä, kirjoja yms. Merkkituotteet menivät, muuten hyvät ei. Kaikki kiinalaiset kävivät hypistelemässä (toivoakseni feikki-) jadenorsua. Tästä rohkaistuneena nostin sen hinta-arvion eurosta neljään, mutta sillä ei mennyt.
En ollut panostanut kaman etsintään, otin mitä muutamassa tunnissa edellisenä iltana löysin. Tosin vanhana kirppiskonkarina keräilen pitkin vuotta kamaa eri paikkoihin ja minulla on aika jokunen kassi tai laatikko valmiina odottamassa kirppikselle menoa.

Meidän myyntiartikkelit. Rekki siirrettiin kyllä äkkiä auron eteen, takaa sitä harva tuli penkomaan.
Meidän myyntiartikkelit. Rekki siirrettiin kyllä äkkiä auton eteen, takaa harva uskalsi tulla penkomaan. Eräs asiakas antoi samalla positiivisen arvion Madzastani.

Mutta silti: kun tienestistä vähensi kolmenkympin kirppismaksun, kahvit ja munkin, hampparin Hesestä lapselle ja ison Pirkka-vissy Citymarketista mulle, saatettiin hikisesti jäädä parinkymppiä plussalle. En jaksanut hirveän tarkkaan laskea, koska tulos oli aika masentava siitä työmäärästä jonka kamojen kaivelu, auton pakkaus ja purku kahteen kertaan vaatii.
Päivä oli varmaankin aika huono, koska se tuntui olevan Helsingin virallinen kirppispäivä ja kilpailevia kirpputoreja oli tavallista enemmän: mm. Hertsikassa oli vuotuinen pihakirppis, Suvilahdessa uusi suosittu kirba, lisäksi normaalit Jäähallit, Hietsut ym.

Helppo kirppis tämä kyllä on autoilijalle, koska sinne voi vain edellispäivänä päättää mennä ja kontistakin voi myydä kamansa.
Organisointi ja laputus varmaan kannattaisi tällä kirppiksellä. Ehkä ei kuitenkaan tällainen:

mainos
Tässä myyntitekstissä oli kyllä pahasti sotkeuduttu omaan näppäryyteen. Viesti jäi snadisti epäselväksi.

Itse en koskaan ole pitänyt mitään hintalappusysteemiä, koska haluan myydä pärstäkertoimen mukaan: Kiva ihminen, jolle vaate sopii tai jonka luona tavara pääsee hyvään kotiin saa multa ostaa todella halvalla, mutta epäystävällisesti käyttäytyville tai tosikkomaisesti tinkiville asiakkaille hintani ovat verrattain kovat.

Lapsi tylsistyi Bewe-kirpparilla, vaikka hänen tavaroitaan lähinnä myytiin. Istui autossa ja kuunteli musaa. Hänessä ei selvästikään ole ainesta myyntialalle.
huomion arvoista on, että autokirppikseltä ei niin vain lähdetä ennen sen loppumista klo 14–14.30. Sinne mennessä kannattaa muistaa, että autoa ei saa ajettua ulos ennen sitä, vaikkei kauppa kävisikään tai homma huvittaisi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s